36.3 C
Roșiorii de Vede
joi, iunie 20, 2024

De strajă limbii române şi credinţei strămoşeşti

                        De strajă limbii române şi credinţei strămoşeşti

 

                    Binecuvântarea lucrărilor la Biserica românească din Bor

          După mai multe provocări, pe care le-a făcut Inspectoratul pentru construcţii din oraşul Bor, pe adresa preşedintelui Consiliului Parohial a ajuns o decizie prin care se comunică faptul că inspectorii delegaţi vor venii în ziua de 2 decembrie 2014,la ora 10.00, să dărâme un zid al sfintei biserici. Având în vedere neprietenia autorităţilor locale faţă de Biserica Ortodoxă Română, Protopopiatul Daciei Ripensis a făcut demersuri pe lângă Primăria Borului ca  românii/vlahii să fie trataţi egal ca şi ceilalţi enoriaşi, respectându-li-se drepturile de a se putea ruga în limba maternă – limba română.


Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi vicar al Timocului, împreună cu Pr. Ştefan Şarampoi,secretar al protopopiatului, Pr. Petru Hogea, consilier administrativ şi Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Gorneanei şi preot II la Bor au mers  urgent la faţa locului unde au oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor şi sfinţire prin stropire cu Aghiasmă.

           ” Am adus astăzi aici Sfânta Lumină de la Ierusalim, pe care o păstrăm la biserica din Negotin şi L-am rugat pe Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toţi şi să ardă gândurile rele ale oamenilor care vor să facă rău Bisericii lui Hristos. Trăim aici ca şi creştinii din primele secole,  dar aducem aminte tuturor că, deşi era prigonit creştinismul primar, el a înflorit. Şi noi astăzi suntem prigoniţi, dar vom reuşi cu ajutorul Bunului Dumnezeu să mergem mai departe şi să păstrăm credinţa, cultura şi limba noastră românească. Rugăm pe fraţii noştri din Ţara Mamă – România să ne sprijine şi să nu ne uite„, a spus la faţa locului Părintele Boian Aleksandrovici.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Articole Conexe

Ultimele Articole