40.4 C
Roșiorii de Vede
luni, iulie 15, 2024

Colocviile literare ale lunii octombrie 2014

Colocviile literare ale  lunii octombrie 2014

           La Casa de Cultură a municipiului Roșiorii de Vede se desfășoară în fiecare lună, sub generoasa organizare a directoarei acestei instituții, d-na Aura Bărbuț, Colocviile literare, prilej de a se purta dialoguri pe marginea unor teme, idei, opere și chiar de lansare a unor cărți, exprimarea unor păreri critice sau mai puțin critice, de prezentarea unor cercetări pe teme literare, istorice, filosofice, științifice etc. Aceste colocvii sunt larg deschise tuturor scriitorilor, publiciștilor, jurnaliștilor, artiștilor plastici, tuturor creatorilor de frumos, întrun  generos și temerar demers de a redefini actul artistic, prea siluit prin compilarea internetului.

           În luna octombrie, pe lângă prezentarea scriitorilor născuți în această lună de toamnă, la aceste Colocvii literare, se va dialoga despre viața și opera marelui scriitor Zaharia Stancu, născut întro zi de 05 octombrie 1902, nu departe de Roșiorii de Vede, în localitatea Salcia, pe o temă mai mult decât ispititoare, ”Uneori în viață toate vin prea târziu”, propusă de prof. dr. Iulian Bitoleanu. Tot profesorul și scriitorul roșiorean  propune să ne avântăm în discuții pe tema ”Originalitatea înseamnă diferențiere”, și nu numai despre viața și opera unui alt mare scriitor, critic și istoric literar român, Eugen Lovinescu. D-na Marinela Rușanu, bibliotecară la biblioteca municipală ”Gala Galaction”, și criticul literar Liviu Comșia, redactor șef al publicației ”Drum”, vor vorbi despre aniversații lunii octombrie, iar Maria Monica Popescu va prezenta o expoziție de ilustrate intitulată ”Unitate în diversitate”.

          Colocviile lunii octombrie se vor desfășura în sala de marmură a Casei de Cultură din Roșiorii de Vede, vineri, 17 octombrie 2014, ora 11.00.

                                                                                          Marin PÂSLĂ

Articole Conexe

Ultimele Articole