40.4 C
Roșiorii de Vede
luni, iulie 15, 2024

CALVARUL redobândirii cetăţeniei române

C A L V A R U L

redobândirii cetăţeniei române

pasaport-romanesc

APELUL UNIUNII  ROMÂNILOR  DIN BASARABIA, BUCOVINA                  DE NORD ŞI ŢINUTUL HERŢA

Începând de ieri, etnicii maghiari din România pot depune cereri prin care solicită şi obţinerea cetăţeniei ungare. Cererile pot fi depuse la Ambasada sau la Consulatele Ungariei din România, fie la unităţile administrative din Ungaria, conform Legii despre dubla cetăţenie a etnicilor maghiari adoptată de Parlamentul Ungariei în luna mai 2009

Guvernul de la Budapesta a deschis pe teritoriul Ungariei 2200 de birouri de depunere şi înregistrare a cererilor pentru persoanele de etnie maghiară din România, Slovacia, Ucraina şi din alte ţări. La cererea de obţinere a cetăţeniei ungare, ungurii din România anexează 4 acte (certificat de naştere în copie xerox a solicitantului şi a descendenţilor acestora şi copia paşaportului). La Misiunile Consulare ale Ungariei din România, la depunerea cererii pentru obţinerea cetăţeniei, nu se percep taxe consulare. Mai mult, UDMR, formaţiune aflată la guvernare în Guvernul  BOC, a deschis birouri de consultanţă a populaţiei maghiare practic în toată Transilvania. Din momentul înregistrării cererii şi până la obţinerea paşaportului unguresc durează două luni.

Vreau acum să-i întreb pe foştii şi actualii guvernanţi ai României cum sunt: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Varujan Vozganian, Nicoleta Eucarie, Ministru Baconschi şi pe toţi vânzătorii de ţară şi neam cum au procedat ei şi cât de ostili au fost când venea vorba de simplificarea redobândirii cetăţeniei române pentru românii din Basarabia şi Bucovina de Nord. Aduceţi-vă aminte de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României din luna martie 2003, semnată de Adrian Năstase, care suspenda primirea şi soluţionarea cererilor de redobândire a cetăţeniei române pentru Basarabeni şi Bucovineni pe o perioada nelimitată. Ca şi de propunerile stupide şi iresponsabile ale lui Mircea Geoană, în şedinta Comisiei pentru Relaţii Externe din Senatul României, în vara anului 2006, referitor la aceea că românii din Basarabia şi Bucovina de Nord trebuie să dobândească cetăţenia română după principiul Loteriei Americane – adică să ne joace în cărţi la CAZINO. Ca şi de rezistenţa ostilă a lui Tăriceanu, în anii 2005-2008, ca să tergiverseze, cu orice preţ, acordarea cetăţeniei române Basarabenilor, încălcând flagrant Legea Cetăţeniei române nr.21/1991, inventând tot felul de programări, fără a se satabili vreun termen, pe la misiunile consulare ale României din R.Moldova.

Vă aduc un singur exemplu: din cele 35 de mii de dosare, depuse de către românii din Basarabia şi Bucovina de Nord, în perioada 2002-2003 până la 1 ianuarie 2008, au fost acordate tocmai 250 de cetăţenii, pe când, tot în această perioadă, Bulgaria a acordat etnicilor Bulgari din R.Moldova 12.000 de cetăţenii.  Principala cauza că România nu va adera din 2011 la spaţiul Schengen, crede Crin Antonescu, este acordarea în masă a cetăţeniei Române locuitorilor din Basarabia şi Bucovina de Nord. Astfel de Declaraţii iresponsabile le face Presşdintele Partidului Naţional Liberal – Partid Istoric – Partid care a făurit Marea Unire de la 1918. Tot de această părere este şi Varujan Vozganian, vicele lui Antonescu, camarad de partid, un fel de cetăţean român.

Începând cu anul 2009, la cârma Direcţiei Cetăţenie, mai apoi a Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, este numită, de Emil Boc, Doamna NICOLETA EUCARIE, magistru, Secretar de Stat care minte Justiţia Română, însă, cu cetăţenie română, adică cu paşaport şi reşedinţă în Bucureşti şi străină naţiunii române. Despre patriotismul Doamnei Preşedinte Eucarie şi modalitatea cum respectă Doamna magitru legislaţia română referitor la cetăţenia română vă voi informa în cel mai scurt timp. Toate ordinele emise şi semnate în ultimele luni referitor la redobândirea cetăţeniei de către Doamna Preşedinte se fac numai de aceea că avem un înger păzitor care mereu o supraveghează şi acesta este Domnul Preşedinte Traian Băsescu, şi nu dorinţa D-nei Eucarie de a respecta Legea.

Ministrului de Externe al României Teodor Baconschi şi Ministrului Finanţelor, văzând că Basarabenii şi Bucovinenii  redobândesc  în număr mai mare cetăţenia română, le-a venit o idee cum să scoată România din criza economică mondială. Au semnat un ordin comun şi au stabilit la misiunile consulare din R. Moldova următoarele taxe:

– Depunerea cererii şi actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române – 60 de EURO de persoană, pe când la consulatele României din Ucraina şi ţările Uniunii Europene se face gratis;

– Transcrierea certificatului de naştere în registrul de stare civila român 110 euro, plus 35 de euro CNP şi 4 zile pierdute sub gardul consulatului, pe când cetăţenii români din ţară le transcriu gratis.

– Perfectarea paşaportului românesc – 100 de euro, faţă de 68 euro costul lui real.

Şi te uiţi că mâine-poimâine Basarabenii scot România din criza mondială, graţie ministrului Baconschi, care spune că are rădăcini din Basarabia. Este de-al nostru. De aici poţi trage o singură concluzie: c redobândirea cetăţeniei române pentru locuitorii din Basarabia şi Bucovina de Nord este un CALVAR, cu toate că nu am fost lipsiţi de această cetăţenie şi nu inţeleg de ce trebuie să o redobândim.

Poate dă Domnul ca, în cel mai scurt timp, guvernanţii României de astăzi să prindă la minte şi să faca aşa ca UNGURII.”

UNIUNEA ROMÂNILOR  DIN BASARABIA, BUCOVINA DE NORD ŞI ŢINUTUL HERŢA

Preşedinte, Gheorghe Vita

(Romanian Global News)

romania

Articole Conexe

Ultimele Articole