6.6 C
Roșiorii de Vede
marți, februarie 20, 2024

ALEXANDRIA – UN MUNICIPIU VERDE

ALEXANDRIA – UN MUNICIPIU VERDE

alexandria-1
Municipiul Alexandria a fost declarat câstigator în Programul National de protectie a mediului „Umbrela Verde”, fiind premiat de ministrul mediului Borbeley Laszlo, pentru initiativa în domeniul protectiei mediului înconjurator. În finala acestui concurs, Alexandria s-a înfruntat cu  – Timisoara, Braila, Sectorul 2 – Bucuresti, Slobozia, Brasov, Cluj-Napoca, Deva, Sfântu Gheorghe si Zalau. Competitia a fost organizata de Umbrela Verde (program al URBB – Tuborg România), în parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.
Marele premiu si titlul de Capitala Verde a Românie a revenit în 2010 Municipiului Brasov.
Înscrierea la concurs a oraselor „verzi” a putut fi facuta de primar ori de o alta persoana delegata în perioada 1 iulie – 20 decembrie 2010. Pe lânga completarea formularului, orasele finaliste au prezentat si câte o „poveste a orasului” în care au fost descrise lucrurile importante care-l recomandau drept „Capitala Verde a României”.
Departajarea oraselor intrate în cursa s-a facut în functie de criterii care tin de strategia de mediu a municipalitatilor participante, dar si de managementul deseurilor, colectare selectiva, reciclare, infrastructura, precum si de proiectele derulate în anul anterior decernarii premiului.
„Competitia „Capitala Verde a României” se va derula si în anul 2011, iar noi vom intensifica actiunile de protectie si conservare a mediului, dar si de extindere si întretinere a spatiilor verzi. Premiul câstigat este al alexandrenilor care au participat în luna august 2010 într-un numar mare la actiunile de voluntariat organizate: ecologizarea Padurii Vedea, constientizarea soferilor aflati în trafic în privinta aruncarii gunoiului pe strada, colectarea unei cantitati însemnate de DEEE. Acest premiu mi-a întarit parerea ca acolo unde exista putina vointa si mai mult sims de responsabilitate din partea cetatenilor, în colaborare cu autoritatile se pot realiza proiecte importante pentru comunitate. Va promit ca în 2011 voi încerca, desi concuram cu mari orase din tara, sa aduc titlul de „Capitala Verde a României”, aici, în Alexandria.”
VICTOR DRAGUSIN
Primarul municipiului Alexandria

alexandria-2

Articole Conexe

Ultimele Articole