19.5 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

Adunarea de la Vidraru

                                         Adunarea de la Vidraru

                                                       Sau

                          Cum a scăpat D.D.P.Glăvan de destituire

 

          Adunarea generală a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, din 01.04.2017, care a avut loc la Vidraru, într-un cadru natural minunat, dar, din păcate, într-un „cadru” viciat de interese aflate la ani lumină de deontologia profesiei de ziarist şi de aceea de membru U.Z.P.R., a fost precedată, aşa cum s-a şi prevăzut în Convocatorul întâlnirii, de o şedinţă a Consiliului Director al Uniunii, în care trebuia să se pregătească ziua următoare.

           Aşadar, în seara zilei de 31.03.2017, într-una din sălile hotelului Posada Vidraru, la ora 20.00, membrii Consiliului Director s-au întâlnit pentru a discuta despre Adunarea generală, care trebuia să aibă loc a doua zi. Numai că, cel care se instalase în capul mesei şi trebuia să conducă şedinţa Consiliului Director, Adrian Fulea, colonel şi fost jurnalist, acum purtător de vorbe puţine la o instituţie respectabilă a statului român, a interzis participarea legală a preşedintelui Comisiei de cenzori la şedinţă, pe motiv de, ca să-l citez pe cel care va rămâne în istoria jurnalismului din România prin faptul că a fost lovit de o maşină în timpul transmiei sportive şi nu prin nenumăratele sale cărţi de reportaje, acest episod fiind singura aventură de pe „câmpul de luptă” unde şi-a „câştigat” epoleţii, „aşa am considerat noi”!!!??? Preşedintele Comisiei de cenzori are dreptul prin Statut să participe la şedinţele respective, dar fără drept de vot, şi să aducă la cunoştinţa Consiliului Director, adică forul de la ale cărei lucrări a fost exclus, orice situaţie care reclamă rezolvare urgenţă, iar Raportul Comisiei de cenzori tocmai aceste fapte grave le arăta şi care nu erau pe placul unor indivizi prinşi cu limba în mierea din stup!

           Aşadar, Adrian Fulea a încălcat grav Statutul, motiv pentru care trebuia să fie exclus din U.Z.P.R.! Să piardă calitatea de membru al Uniunii! Aşa cum scrie în Statut!

          Adunarea generală de la Vidraru, din data de 01.04.2017 s-a desfăşurat sub coordonarea atentă a „celui de la Iaşi”, şi conform directivelor „celui de la Reşiţa”, şi trebuia ca delegaţii, aşa cum au fost ei „desemnaţi”, să asculte Raportul Comisiei de cenzori pentru că numai „Adunarea generală poate aproba situaţiile financiare anuale şi numai dacă acestea sunt însoţite de raportul cenzorilor sau, după caz, al auditorilor financiari”.

          Stupoare, însă!  În momentul în care s-a trecut la Pct.3 de pe ordinea de zi, “3.- Prezentarea Raportului Comisiei de cenzori: Prezintă  Ion Bădoi, preşedintele Comisiei”, “cel de la Iaşi”, Adi Cristi ( Rosentzveig Adrian) a îndreptat mâna stângă (aşa cum se vede în fotografia alăturată!!!) spre un alt cetăţean, care nici nu avea dreptul de a se afla la Adunarea generală, în niciun caz să prezinte un Raport al Comisiei de cenzori!!! Acest cetăţean a condus Comisia de cenzori între 2016-2017, dar nu a convocat această comisie NICIODATĂ, deşi a prezentat, în cursul anului 2016, două Rapoarte membrilor Consiliului Director8!!!) iar în Decembrie 2016 îşi prezintă demisia, care i-a fost acceptată de fostul Preşedinte, dar şi-a păstrat funcţia de cenzor. Cetăţeanul Ion Iofciu, căci despre el este vorba, cenzor în funcţie, nu a răspuns la convocarea Comisiei, făcută de noul preşedinte al Comisiei de cenzori, din zilele de 16 şi 17 februarie 2017, motivând, într-o discuţie de la sediul Uniunii că “ştiam ce voi găsi”!!!

          Revenind la Adi Cristi ( Rosentzveig Adrian), “cel de la Iaşi”, cum îl numeşte un coleg de funcţie actuală, a NESOCOTIT cu desăvârşire Ordinea de zi şi chiar slaid-ul afişat deasupra capului său ilustru, era să scriu sinistru, dar prea plin de ordinele primite, de la “cel fără chip”, care a reuşit să se facă de râs câteva minute mai târziu printr-o transmisie de la Reşiţa, fără chip şi fără conţinut. A reuşit să mintă Adunarea generală că nu sunt probleme financiare în Uniune, deşi erau o mulţime ( a se vedea: “https://www.opiniatr.ro/aventurile-unei-comisii-de-cenzori/) , (https://www.opiniatr.ro/raportul-comisiei-de-cenzori/, (https://www.opiniatr.ro/legea-si-statutul-sunt-clare/).

          Culmea tupeului a fost propunerea adresată celui ce semnează aceste rânduri de a face parte din Departamentul juridic, nu o dată, ci de trei ori, iar răspunsul a fost acelaşi: “Nu pot face parte dintr-un departament juridic şi VOI să călcaţi legile în picioare!”.  Deasemenea, pentru a vedea degringolada în care erau “pupătorii de papuci”, trebuie să amintesc faptul că a trebuit, scârbit de acea toxică atmosferă plină de agitatori tocmiţi, să solicit “moderatorului” aprobarea demisie mele din funcţia de cenzor în care am fost ales de Adunarea generală de la Râmnicu Vâlcea, din 2005, pentru că, deşi mandatul era de 4 ani, nu acceptam să asist la fărădelegile domniilor lor. Falsificarea unui raport al Comisiei de cenzori, pentru că acela prezentat de cetăţeanul Ion Iofciu este un FALS grosolan, dă dovada lipsei de caracter, de respect pentru lege, deşi, argumenta, când i-am spus că “a defectat”, prin “exclus, în faţa argumentelor legii”…Trist şi grobian trec prin existenţă unii vieţuitori…

          Apropo, şi râma este vieţuitoare.

          Dacă la Vidraru s-ar fi respectat Legea şi Statutul Uniunii, nu am fi astăzi cu două conduceri ale U.Z.P.R şi cu acţiuni în instanţă, lăsând la o parte plângerile penale. Erau suficiente 2-3 destituiri şi o despăduchere morală totală. Aşa cum spunea “cel cu şcoala neterminată”: Ne vedem în instanţă!

Pupătorii de papuci şi executorii de ordine sunt astăzi colegi împotriva celui pe care-l numeau “ayatollah fără studii”.

                                                                                Ion BĂDOI

P.S. Câteva întrebări trebuie să primească răspuns:

 1. Cine l-a pus în funcţia de preşedinte al Comisiei de cenzori pe cetăţeanul Ion Iofciu pentru Adunarea generală de la Vidraru? Să răspundă cetăţeanul Doru Dinu Pavel Glăvan!
 2. Să arate modalitatea prin care a convocat Comisia de cenzori! Să răspundă cetăţeanul Ion Iofciu!
 3. Câte convocări aţi făcut pentru întrunirea Comisiei de cenzori,în perioada 2016-2017? Tot cetăţeanul Iofciu trebuie să răspundă!
 4. Câte Rapoarte ale Comisiei de cenzori aţi prezentat Consiliului Director, în perioada 2016-2017? Tot “managerul” Iofciu să răspundă!
 5. Ce sumă de bani aţi primit de la DDP Glăvan, în perioada 2016-2017, pentru “diverse ajutoare”? Tot cetăţeanul Iofciu să răspundă!
 6. Ce Statut a citit cetăţeanul Adrian Fulea şi în baza căruia a interzis accesul la şedinţa Consiliului Director, din 31.03.2017, preşedintelui Comisiei de cenzori?
 7. Ştie şeful cetăţeanului Fulea despre falsul şi abuzul făcut de subalternul său?
 8. Apropo, de ce v-aţi dat demisia din funcţia de Secretar General, cetăţene Adrian Fulea??
 9. Ce ordine de zi a citit cetăţeanul Adi Cristi la Adunarea generală de la Vidraru?
 10. De cine a fost informat că s-a schimbat Statutul U.Z.P.R.?
 11. Când a fost corect şi legal, în 13-14.03.2017 sau în 01.03.2017? Cetăţeanul Adi Cristi să răspundă!
 12. Se mai păstrează înregistrarea convorbirii telefonice dintre DDP Glăvan şi Ion BĂDOI din data de 30.03.2017, ora 21.30? Să răspundă DDP Glăvan!
 13. Cine are înregistrarea video de la Adunarea generală, de la Vidraru? Să răspundă “colegii responsabili”!

                                                                                                           

Articole Conexe

Ultimele Articole