13.8 C
Roșiorii de Vede
luni, mai 20, 2024

A zecea carte cu povești din București

                                  A zecea carte cu povești din București

                                                                  de Victoria Dragu Dimitriu

a zecea carte cu povesti din bucuresti
Invitați:
Ruxanda Beldiman, dr. istoria artei
Silvia Colfescu, scriitor

Evenimentul va avea loc vineri, 24 aprilie, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu, Calea Victoriei 45.

           Poveștile doamnelor și ale domnilor din București nu sunt paseism, nu sunt fuga în trecut, nu sunt un refuz al prezentului și nici al viitorului. Ele sunt numai căutarea de sine a acelui duh ridicat viu din cenușa incendiilor, de sub copitele cailor, de sub șenilele invadatoare, din craterele bombelor, din ruinele cutremurelor, din apele inundațiilor, din asuprire și din uitare, din jaf și minciună. A duhului care își găsește casa vremelnică în fiecare din noi, trăitorii pe aceste locuri, ne înrudește și ne înnobilează.

          Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redacția Culturală a Radiodifuziunii Române. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, București, istorii scrise și nescrise, Arhipelagul București. A publicat volume de poezie și romane. Din 2004 încoace, publică o serie de lucrări închinate Bucureștilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care aruncă o lumină neașteptată asupra unor detalii pitorești, savuroase și adeseori importante ale istoriei urbei.

           Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. Poveşti ale doamnelor din București, Povești ale domnilor din București, Alte povești ale Doamnelor și Domnilor din București, Poveștile unui Domn din București, Doamne și Domni la răspântii bucureștene, Povești cu statui și fântâni din BucureștiPovestea unei familii din București, Grecenii, Povești ale comorilor din București, Trei doamne cu povești din București au fost citite cu încântare și au contribuit nu numai la buna cunoaștere a istoriei Bucureștilor, ci și la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oraș neiubit și nedreptățit.

           Vă invităm la lansarea celui mai recent volum al uneia dintre cele mai iubite autoare ale editurii Vremea.

editura-vremea

Articole Conexe

Ultimele Articole