28.2 C
Roșiorii de Vede
luni, aprilie 15, 2024

10 ani din Mileniul 3

10 ani din Mileniul 3

la-multi-ani-mileniul-3

Împlinirea a 10 ani de existenţă a Asociaţiei culturale „Mileniul 3″ din Roşiorii de Vede a fost un fericit prilej de rememorare a reuşitelor, de prezentare a cărţilor apărute, dar şi de prezentare a proiectelor de viitor.

În curtea Sfintei biserici „Sf. Ioan Botezătorul”, sub răcoarea unor sălcii superbe şi cu binecuvântarea preoţilor acestei biserici, în frunte cu preotul paroh Emilian Trică, un numeros public s-a întâlnit cu cultura, într-o atmosferă de caldă, de comunicare sufletească generoasă.

suflete-casante

Constantin T Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei culturale „Mileniul 3″, a salutat cu entuziasm pe cei prezenţi, spunând printre altele:

– „Vă mulţumesc din  suflet că aţi reuşit să ajungeţi la această deosebit de importantă pentru noi manifestare. Acum 10 ani, nişte entuziaşti , care au vrut să demonstreze că în Roşiorii de Vede se poate face ceva, au înfiinţat o asociaţie culturală, „Mileniul 3”.

foto-4

Vreau să mulţumesc preotului paroh Emilian Trică pentru faptul că a fost tot timpul alături de noi, că ne-a găzduit şi ne va ajuta întotdeauna. Îl rog să spună câteva cuvinte”.

Preotul paroh al bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” a spus:

multa-sanatate-si-un-an-binecuvantat

– „ Este o bucurie deosebită pentru enoriaşii bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” că reuşim să fim alături de cei care încearcă să facă ceva pentru cultură. Domnul Constantin T. Ciubotaru este enoriaş al nostru şi membru în Consiliul parohial, dar şi autorul unei frumoase monografii a bisericii. Salut prezenţa celor aflaţi aici şi vă urez mult succes în activitatea dvs. Multă sănătate şi un an binecuvântat!”

iata-monografia-sfintei-noastre-biserici

A fost alături de „milenari”, venită din Londra, Ana Flood, poet şi promotor cultural.

–          „Sunt deosebit de onorată să fiu alături de maestrul Constantin Ciubotaru, fiind pentru prima dată când ne întâlnim, dar noi, ca suflete, ne-am întâlnit undeva între versuri, undeva între Bucovina şi Codrii Vlăsiei, şi datorez această onoare faptului că dânsul m-a considerat o soră pe care şi-o vrea alături în spirit, în poezie. Pentru acest lucru am venit să fiu alături de acest spirit tânăr, să-l sărbătorim împreună. Am să revin cu plăcere, dar trebuie să vă spun că de acolo, din Londra, vă sunt aproape, mă aveţi acolo. Bine v-am găsit!”

sunt-fericit-sa-va-fim-alaturi

Membru al asociaţiei, dar trăitor în Bucureşti, poetul Sorin Arbănaş, împreună cu distinsa sa soţie, Eleonora Arbănaş, preşedintele Fundaţiei „Erou Căpitan Aviator  Alexandru Şerbănescu”, a spus cuvinte simple, de la suflet la suflet:

–          „ Sunt bucuros să revin în locul unde a fost lansat primul meu volum de poezie şi să-i salut pe „milenari”. Regret că nu pot participa la şedinţele curente ale asociaţiei, dar această întâlnire îmi provoacă emoţii şi momente de mare bucurie. Permiteţi-mi să urez un sincer „La mulţi ani” asociaţiei „Mileniul 3″ şi  să-i spun „La mulţi ani” domnului Constantin Ciubotaru. O coincidenţă fericită îmi permite să-i spun „La mulţi ani” şi soţiei mele, care împlineşte o frumoasă vârstă! Vreau să vă ofer un  volum, apărut la Iaşi, intitulat „Personalităţi române şi faptele lor 1950 – 2000″.

suflete-casante-este-o-carte-scrisa-in-varful-degetelor

Criticul literar Liviu Comşia a vorbit pertinent despre ultima apariţie a preşedintelui Constantin T. Ciubotaru:

–          „ Nu pot să vorbesc despre asociaţia noastră fără să amintesc de un om deosebit, cu un spirit de Mecena exemplar, un om care ne-a pus la dispoziţie spaţiu pentru desfăşurarea şedinţelor noastre, dr. Dinu, şi a salvat asociaţia, care poate s-ar fi risipit. Ultima carte a scriitorului Constantin T. Ciubotare, „Suflete casante”, a fost scrisă în vârful degetelor, ca să nu atingă acele suflete, şi vă rog să observaţi că prof. Costin începe şi evoluează, se dezvoltă, creşte, se reface ca fiinţă , în relaţia cu copiii dintr-un orfelinat. Fiecare suflet înseamnă o mare dramă. Drumul Damascului pentru eroul nostru trece prin acel azil al sufletelor casante pe care le întăreşte, în ultimă instanţă, credinţa în valorile fundamentale ale existenţei noastre terestre.”

A fost o întâlnire reuşită, uneori copleşitoare prin importanţa celor 10 ani, pentru toţi cei prezenţi.

La mulţi ani, milenarilor!

I. Sălceanu

spiritul-romanesc-are-nevoie-de-o-descatusare-profunda

am-multi-prieteni-in-rosiori

eleonora-si-sorin-arbanas

foto-31

portret-de-familie

regia-de-platou-este-asigurata-tot-in-familie

noi-asa-vorbim-in-ardeal-in-varful-limbii

aveti-dreptate-omul-este-un-animal-colectiv

si-totusi-exista-iubiresi-totusi-exista-blestem

Articole Conexe

Ultimele Articole