23.6 C
Roșiorii de Vede
marți, mai 21, 2024

DECLARAȚIE POLITICĂ – INFORMARE

                                  DECLARAŢIE POLITICĂ 

              În atenţia demagogului, Liviu Nicolae DRAGNEA

 

INFORMARE

privind desfăşurarea turului II al alegerilor prezidenţiale în străinătate 

1. SITUAŢIA DE LA SECŢIA SPECIALĂ  NR. 52 – PARIS, FRANŢA

 • În total, la Paris au votat 3785 persoane în 14 ore. Rezultă că au votat 270 persoane/oră, adică 5 persoane pe minut. Având în vedere că la Paris existau 5 ştampile şi implicit 5 cabine de vot, rezultă că fiecare persoană a avut la dispoziţie, pentru a vota, exact 1 minut.
 • Având experienţa turului I al alegerilor prezidenţiale 2009, personalul diplomatic de la Paris a luat toate măsurile pentru ca votul să se desfăşoare rapid şi în condiţii cât mai bune. În primul rând, la recepţia din 1 decembrie, invitaţii, cetăţeni români au fost rugaţi să se prezinte la vot începând de la orele dimineţii, pentru a nu se crea blocaje. Astfel, începând de la orele 6.00 dimineaţa, cetăţenii români deja se prezentaseră pentru a-şi exercita dreptul de vot.
 • Statistica pe ore a votului la Paris este următoarea:
FRANŢA NUMĂR ALEGĂTORI
Secţia de votare Ora 9,00 Ora 12,00 Ora 15,00 Ora 18,00 Ora 20,00
Paris 420 1250 2500 3200 3600

 

 • De asemenea, au fost create condiţii pentru ca cetăţenii români să completeze declaraţia pe propria răspundere înainte de a intra în secţia de votare. În acest fel, la intrarea în secţie, votanţii aveau deja completată declaraţia pe proprie răspundere şi nu trebuiau decât să o semneze în faţa reprezentantului secţiei de votare, după care să o predea împreună cu Paşaportul/Cartea de Identitate, să ia ştampila şi să intre în cabina de vot.
 • Biroul secţiei de votare nr. 52 a fost format din 2 reprezentanţi ai PSD(Samoilescu Răzvan şi Deniţiu Marian Ioan), 1 reprezentant al PNL (Avram Vasile Anton), 2 reprezentanţi ai PD-L (Sorin Jarnea şi Untescu Simona), precum şi din diplomaţi M.A.E. din cadrul misiunii de la Paris – în total 7 membri. Reprezentantul UDMR în secţia de votare nu s-a mai prezentat şi a fost înlocuit cu un diplomat din cadrul  Ambasadei. De asemenea, la secţia de votare de la Paris au fost prezenţi permanent 2 observatori din partea Asociaţiei Pro Democraţia.
 • Toţi membrii Biroului secţiei de votare de la Paris au semnat FĂRĂ OBIECŢIUNI procesul verbal de consemnare a rezultatelor!
 • Precizez că în cursul zile de 6 decembrie 2009, NU a existat niciun fel de sesizare către Biroul Electoral pentru Străinătate, prin care să se semnaleze nereguli la Paris.
 • De asemenea, precizez că la referendumul privind demiterea Preşedintelui României, la secţia din Paris au votat 3447 cetăţeni români, în condiţiile în care dl Theodor Baconschi nu era Ambasador.
 • Preşedinta secţiei de votare de la Paris a asigurat că există toate declaraţiile pe proprie răspundere semnate de către cetăţenii români care au votat la Paris.

 

2. SITUAŢIA DE LA SECŢIILE SPECIALE – LONDRA, MAREA BRITANIE

 • La Londra au existat 3 secţii de votare, în total votând 5161 cetăţeni români. Situaţia în cele 3 secţii este următoarea: Secţia de votare nr. 147: 1109 alegători; Secţia de votare nr. 148: 1487 alegători; Secţia de votare nr. 149: 2573 alegători.
 • Membrii secţiei de votare nr. 149, au fost: 6 diplomaţi din cadrul M.A.E. şi niciun alt reprezentant al partidelor nu a făcut parte din Secţia de votare în care s-a votat cel mai mult la Londra.
 • Membrii secţiei de votare nr. 148, au fost: 2 reprezentanţi ai PSD, 1 reprezentant PNL, 1 reprezentant PDL şi 3 reprezentanţi M.A.E.
 • Membrii secţiei de votare nr. 147, au fost: 1 reprezentant PSD şi 6 reprezentanţi M.A.E.
 • Toţi membrii Birourilor secţiilor de votare din Marea Britanie au semnat procesul verbal de consemnare a rezultatelor.
 • Precizăm că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, NU a existat niciun fel de sesizare către Biroul Electoral pentru Străinătate, prin care să se semnaleze nereguli la Londra.
 • Toţi participanţii la vot au completat declaraţiile, conform afirmaţiilor membrilor secţiilor de votare.
 • În 2007, la referendumul pentru demiterea Preşedintelui României, la Londra a existat o singură secţie de votare, în care au votat 3071 de cetăţeni români.
 • Statistica pe ore a votului la Londra a fost următoarea:
MAREA BRITANIE NUMĂR ALEGĂTORI
Secţia de vot Ora 11.00 Ora 16.00 Ora 19.00 Ora 21.00
Secţia 147 – Consulat 215 831 1060 1109
Secţia 148 – Belgrave 300 1110 1400 1487
Secţia 149 – Brent 800 1700 2330 2573

 

           Aceasta fiind realitatea, îl întreb public pe Liviu Dragnea – cel care a ridicat frauda electorală, cel puţin în Teleorman, pe cele mai nebănuite culmi ale hoţiei – cu ce drept îşi permite să arunce anatema „fraudării alegerilor” asupra tuturor reprezentanţilor MAE şi ai partidelor politice din secţiile de votare fără a avea niciun fel de temei ? Cu ce drept îşi el permite să terfelească imaginea României în lume? Când va avea bărbăţia să condamne măcar hoţiile de la Olteni, transmise în direct la Realitatea TV? Recunosc că, dacă-i cerem să probeze bărbăţia s-ar putea să-i cerem prea mult. Oricum, îl anunţ pe domnul Dragnea că suntem în 2009, că România este stat de drept, membru al UE. S-a dus vremea şefilor de post de la începutul anilor 60 când „adevărul lor” ne era impus cu pistolul! Să-ţi fie ruşine, domnule Dragnea, pentru demagogia, ipocrizia şi cinismul pe care îl etalezi zilnic! Pentru interesele murdare, ale tale şi ale PSD, eşti în stare să ştergi pe jos cu imaginea României, a acelei Românii din al cărei buget te-ai înfruptat şi te înfrupţi încă, aş zice cu nesaţ! În ciuda grandomaniei afişate, sper din tot sufletul că va veni, la un moment dat, ziua plăţii. Până atunci, te asigur că esti o ruşine pentru Teleorman şi pentru România! 

 

Alexandru MOCANU

                                                  Senator PD-L de Teleorman

 

                                                          14.12.2009

Articole Conexe

Ultimele Articole